.
GENEL HEDEFİ
İstihdam edilebilirlik ve yeterliliklerinin arttırılması yoluyla geçici koruma altındaki Suriyelilerin ev sahibi toplulukların dayanılıklarının ve sosyal ve ekonomik uyumunun teşvik edilmesi.
AMACI
Türkiye'de Avrupa Birliği(AB) tarafından KfW aracılığıyla finanse edilen ve Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) tarafından uygulanan "Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum" projesidir.
Geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi topluluların çocuklarına,kaliteli ve erişilebilir mesleki ve teknik eğitimin sağlanması amacıyla;eğitim ortamlarının iyileştirilmesini,eğitime devamı arttıracak destekler sağlamayı,mesleki ve teknik eğitimin sunduğu fırsatlar farkındalığın arttırlmasını hedeflemektedir.Proje,Suriyeli mültecilerin (Geçici Koruma Altındaki Suriyeliler,GKAS'ler) ve zor şartlar altında yaşayan Türk gençlerinin kapsayıcı ve kaliteli mesleki ve teknik eğitime(MTE) erişimlerinin arttırılması amaçlanmakltadır.
Bütçesi (AB'nin Türkiyedeki mülteciler için Mali Yardım Fonu (FRIT) kapsamında %100 Hibe KfW aracılığıyla 50.000.000 AVRO tutarında hibe sağlanmıştır.) Süresi - 43 Ay.
PİLOT İLLER : İstanbul(14),Bursa(7),Mersin(5),Adana(6),Hatay(7),Gaziantep(7),Şanlıurfa(7),Kilis(3) Okullar Seçilmekte Olup Proje Kapsamına Yeni Okul ve Alanlar da Dahil Edilecektir.
Proje Bileşenleri :
Proje Kapsamındaki 8 Pilot İlde İstenilen Kriterlerde Faaliyet Gösteren Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları Kapsamında Toplam 56 Pilot Okulda 23 Meslek Alanında Fiziki Altyapısı Uygun ve Ekipman İhtiyacı Olan Alanlar Değerlendirmeye Esas Alınmıştır.
Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı,Elektrik-Elektronik Teknolojileri Alanı ile Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanları SEUP Projesi Kapsamındadır.
Bu Alanlarda Atöyle Uygunluğu(adet ve fiziki koşul yeterliliği),Mesleki Eğitimde Nitel ve Nicel Gelişimi Hedeflenen ve Atölye Donanım Altyapı İyileştirme-Tadilat İşlemleri Gerçekleştirilmektedir.