TARİHÇEMİZ

TARİHÇEMİZ

Okulumuz 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılında 400 öğrenci ile Meslekî Eğitime başlamıştır.

21.02.2014 6845

             Okulumuz Nisan 2006'da temeli atılan 30 milyon dolar bütçeli İnegöl H.Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü projesi içerisinde yer alan 26 binadan oluşan yerleşkede H.Sevim Yıldız Teknik ve Endüstri Meslek Lisesidir. Kampüsün 2 bin 850 metrekarelik ilk binası 2006 yılı sonunda tamamlanmıştır. Bu hayır işinin tamamı, Starwood'a hizmet veren, Starwood ile ticaret yapanların alışveriş cirolarından elde edilen karlarla yapılmıştır. Eğitime yapılan yatırımın, topluma döneceği fikrini benimseyen Starwood, yeni nesillerin eğitim hayatına sağlayacağı katkıdan dolayı oldukça umutludur. Geleceğe birer meslek edinerek daha güvenle bakan gençlere bu ortamı sağlamaktan onur duyan Starwood, "Bilgi güçtür" anlayışını esas alarak girdiği bu proje sonunda bilgi, güç ve dolayısıyla özgüven sahibi bireyler yetiştirmeyi amaç edinmiştir.

             Yaptırdığı kampüsün çağdaş bir eğitim ve öğretim sahası olması için hiçbir detayı göz ardı etmeyen Starwood, en iyi ve en kaliteli öğretim sunumunu öğrencilerle paylaşmak için oldukça ciddi bir yatırımın altına imzasını atmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, Bursa Valiliği, İnegöl Kaymakamlığı, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İpek İnşaat'ın da Starwood ile birlikte katkılarını koydukları eğitim yerleşkesi, dersliklerin haricinde sağlayacağı sosyal paylaşım ve faaliyet alanlarıyla da öğrencilerin kişisel gelişiminin oluşması sağlayacak ve sosyal yaşamın içine aktif bireyler halinde dahil olmalarına zemin hazırlayacaktır.
Starwood A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldız, yaptıkları bu yatırımın diğer iş adamlarını da özendirmesini dileyerek onların da hayır yapma yönünü eğitime çevirmesini umut ediyor. Yıldız bu yatırımdan bahsederken, "Arzum ve niyetim imkânı olan, bu ülkede yaşayan ve gelir sahibi her insan ve kurumun böyle yatırımlar yapmasıdır. Yeni hayırseverler yaptıklarıyla beni geçsinler ki ben de bu işten zevk alayım. Bu yarışın devamının ülkemize katkısı, genç nüfusumuza da faydası olur inancındayım" demektedir. Yeni İnegöl Bölgesi diye adlandırılan

 

               Karalar Köyü mevkiinde 300 dönümlük alana yapılan Sevim Yıldız Eğitim Kampüsü, ülkemizin bir hayırsever tarafından yapılan tek ve en büyük kampüsüdür. Büyük çoğunluğu değişik meslek okulları, sosyal tesisler, pansiyonlar, spor kompleksleri, laboratuarlar olan 26 adet binanın proje değeri yaklaşık 30 milyon dolar tutarındadır.
2013-2014 eğitim öğretim yılında 400 öğrenci ile eğitime başlayan eğitim kampüsünün altyapı çalışmaları Temmuz 2013'e kadar tamamlanırken, kampüsün 15 binası yeni eğitim yılına yetişecek, geri kalan 11 bina ise 2013 yılı sonunda bitirilmiştir.

            Türkiye'nin en büyük eğitim kampüsü; 24 derslikli Anadolu Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, Mobilya Dekorasyon Bölümü Atölyesi, Telekomünikasyon Atölyesi, Bilgisayar Bölümü Atölyesi, Elektronik Bölümü Atölyesi, Elektrik Bölümü Atölyesi, CNC Bölümü Atölyesi, Motor Bölümü Atölyesi, Hidrolik Pnomatik Bölümü Atölyesi, Tekstil ve Konfeksiyon Bölümü Atölyesi, Metal İşleri Bölümü Atölyesi, Halk Eğitim Çok Amaçlı Atölye, 480 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi, Yönetim Binası, Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Atölye Binası, 180 öğrenci kapasiteli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi Pansiyon Binası, 120 yataklı Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi Otel Bölümü, 24 derslikli İlköğretim Okulu, Anaokulu, Erkek Öğrenci Pansiyonu, Kız Öğrenci Pansiyonu, Büyük Tip Yemekhane, Spor Salonu, 400 kişilik Çok Amaçlı Salon'dan oluşan 26 adet bina ile2 adet Açık Basketbol ve Voleybol Sahası, 1 adet Futbol Sahası, 1 adet Yarı Olimpik Açık Yüzme Havuzunu kapsıyor. 

             Ülkemizin geleceğe güvenle yürümesi, eğitim ve refah seviyesini arttırmakla mümkündür. Bu inanç ışığında gerçekleştirilen hayır ile Mehmet YILDIZ, sosyal sorumluluğunun bilincinde olduğunu gözler önüne sermektedir.

              2014-2015 yılında kampüste 6 lise ve 1 anaokulu Eğitim ve Öğretime başlamıştır. Bu okullarımızın 5 tanesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 1 tane Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve de 1 anaokulu şeklindedir.

              Bakanlığımızın yeni yapılanmasıyla okulumuzun adı değişerek Hacı Sevim Yıldız-1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olmuştur.