OKUL-AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULUMUZU VE 1. DÖNEM VELİ TOPLANTIMIZI YAPTIK

19.10.2023 271

OKUL-AİLE BİRLİĞİ GENEL KURULUMUZU VE 1. DÖNEM VELİ TOPLANTIMIZI YAPTIK

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem Veli Toplantısını 18 Ekim 2023 Çarşamba günü Saat:16:15-17:00 arası okul binası sınıflarda; Okul-Aile Birliği Genel Kurulunu da aynı gün saat 17:00’da Konferans Salonununda yapıldı. 1. Dönem 1. Ortak sınavlar öncesi başarıyı artırıcı çalışmalar, devamsızlığı önleyici önlemler ve okul kuralları ve kılık kıyafet uygulamaları ile öğrenci alışkanlıklarının görüşüldüu topşantı okul binamızda sınıf/şubelerin dersliklerinde yapıldı. Akabinde Okul-Aile Birliği Genel Kurulu Okulumuz Konferans Salonunda 17:15'te toplandı. Genel Kurul, aşağıdaki gündem maddelerini görüşerek gerekli kararları aldı.

GÜNDEM :

1. Açılış, yoklama, saygı duruşu İstiklal Marşı
  2. Divan Kurulunun oluşturulması.
  3. Okul Eğitim-Öğretim faaliyetleri  ilgili kurula bilgi verilmesi
  4. Yönetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrası
  5. Denetim Kurulu faaliyet raporunun okunması ve ibrası
  6. Yönetim kurulunun seçiminin yapılması
  7. Denetim kurulunun seçiminin yapılması
  8. Tahmini Bütçenin görüşülmesi ve oylanması.
  9. İhtiyaçların giderilmesine yönelik yönetim kurulunun yetkilendirilmesi
  10. Okul Aile Birliği gelirleri ve katkı sağlanması
  11. Sosyal Etkinlikler kuruluna veli seçimi
  12. Okulun eğitim ve öğretimde kalite ve başarısının yükseltilmesine ilişkin önerilerde bulunmak.
  13. Öğreci kılık-kıyafetinin belirlenmesi, disiplin kurallarının açıklanması,
  14. Dilek ve Temenniler, kapanış.

Okul-Aile Birliği Genel Kurulumuz, OkulvMüdürünü Gündem Maddelerini okumasıyla başladı. Gündem Maddeelerinde eklenmesi veya çıkarılması Kurula Soruldu. Gündem Maddeleri olduğu gibi kabul edildi. Ardından Okul Müdürümüz Türker KANAR, Kurulu Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve Sileh arkadaşları, Memleketin hür ve bağımsızlığı için canlarını düşünmeden feda eden Aziz Şehitlerimiz için Eğitim ordumuzun Kahraman Neferleri Şehit Öğretmenlerimizin Ruhlarını yadetmek için ve çok yakın zamanda Filistinde şehit edilen Müslüman kardeşlerimiz için 1 dakikalık saygı Duruşu ve ardında İstiklâl Marşımızın okunmasına davet etti. Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızı okudu. Kurul Başladı.

Okul Müdürü Türker KANAR Divan Kurulunu oluşturmak için Müdür Yardımcımız Durmuş KARADENİZ'i Divan Kurulu Başkanlığına, Divan Katipliğine Müdür Yardımcısı Bilgin ÖGER'i önerdi. Kurula oylamaya sundu. Kurul Oybirliği ile Kabul etti.

Okul-Aile Birliği Genel Kurulumuz Durmuş KARADENİZ'in Divan Başkanlığı ile devam etti.

Okul Müdürümüz Türker KANAR, Okulumuzun Eğitim-Öğretim Faaliyetleri, Vizyonu ve misyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Okul-Aile Birliğinin önemi üzerinde durdu. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılındda yapılan çalışmaları velilerimize açıkladı. Okul Binası sınıf kapılarının yenilenmesi, Okul Binası önüne Öğrencilerimizi için Çeşme yapılması, Konferans Salonuun Kombilerinin yenilenmesi, Bilişim Teknolojileri Alanına geniş en baskı makinasının alınması, Elektrik-Elektronik Alanına Lazer yazıcı alınması okul tabelalarının yenilenmesinin maliyetlerini açıkladı. Bu maliyetlerin Ustalık Telafi Protokol Anlaşması ile sponsorluk ile çözüldüğüne beyan etti.

Hesap Özeti okundu ve ibra edildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu okunup ibra edildi. Denetim Kurulu Faaliyet Raporu Okundu ve ibra edildi.

Yönetim Kurulu seçimi yapıldı. Genel Kurul oybirliği ile Yönetim Kurulunu ve Denetim Kurulunu seçti,

Tahmini Bütçe Genel Kurula Sunuldu. Tahmini Bütçenin 55500 TL olması kararlaştırıldı.

Genel Kurul Okul-Aile Yönetim Kuruluna Yetki Devrini oybirliği ile verdi.

Okul ihtiyaçları için gelir elde edilecek faaliyetler kararlaştırıldı.

Sosyal Etkinlikler Kuruluna bir veli seçimi yapıldı.

Önümüzdeki yıl Öğrenci kıyafetinin değiştirilmesi kararı alındı.

Dilek ve Temennilerle Genel Kurul kapanışı yapıldı.

GENEL KURULDAN GÖRÜNÜMLER:

19-10-202319-10-202319-10-202319-10-2023